Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі сьогодні сепаратисти з мінометів обстріляли Водяне – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донбасі сьогодні сепаратисти з мінометів та гранатометів обстріляли населений пункт Водяне, який розташований у так званій «сірій зоні», біля Маріуполя.

Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, проросійські бойовики застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 міліметрів.

«На Маріупольському напрямку, зокрема, банди російсько-терористичних військ обстріляли українських бійців з великокаліберних кулеметів на підступах до Гранітного», – йдеться у повідомленні.

Українські військові зазначають, що біля тимчасово окупованого Донецька бойовики декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів в бік позицій сил АТО в районі Пісків і Опитного.

Також один із опорних пунктів сил АТО біля Новгородського бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, а Луганське з великокаліберних кулеметів.

Всього сьогодні на Донбасі зафіксували 8 епізодів порушення режиму тиші, зазначають у штабі АТО.

Бойовики угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі Комінтернова, який нібито відбувся сьогодні вдень. Сепаратисти угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові зосереджують біля лінії зіткнення військову техніку.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG