Доступність посилання

ТОП новини

Швеція розслідує випадки сексуального насильства з боку мігрантів у серпні


Стокгольм (ілюстраційне фото)
Стокгольм (ілюстраційне фото)

Поліція Швеції розпорядилася провести розслідування після того, як у місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що дівчатка-підлітки зазнали сексуальних домагань і насильства з боку мігрантів минулого року.

Повідомляється, що багато дівчат приховали факти домагань, що сталися під час музичного фестивалю у серпні.

ЗМІ у Швеції повідомляють, що група з 50 підозрюваних брала участь у нападах під час молодіжного фестивалю «Ми – Стокгольм», який щороку приваблює тисячі відвідувачів, і під час якого відзначалися випадки насильницьких дій сексуального характеру ще у 2014 році.

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Льовен назвав інцидент «подвійною зрадою молодих жінок». «Ці випадки не були розслідувані і оброблені належним чином, а винні не були покарані. Поліція не інформує і не повідомляє про ці проблеми», – сказав Льовен в інтерв’ю газеті Expressen 11 січня.

У німецькому Кельні зареєстрували близько 400 заяв від потерпілих у результаті нападів у новорічну ніч.

За інформацією поліцейських, більшість підозрюваних – мігранти з країн Північної Африки, багато з яких перебувають у Німеччині нелегально.

Повідомляється, що 40% нападів мали сексуальний характер.

Партія канцлера Німеччини Ангели Меркель, блок ХДС/ХСС, запропонувала посилити закони щодо надання притулку після масових нападів у Кельні.

Начальник міської поліції Кельна 8 січня був звільнений за нездатність контролювати ситуацію.

Окрім Кельна, напади у новорічну ніч переважно на жінок сталися у Гамбурзі, Штутгарті і Франкфурті.

У 2015 році до Німеччини прибули понад мільйон мігрантів, і ще близько мільйона, за оцінками німецької сторони, спробують в’їхати у країну у 2016 році.

XS
SM
MD
LG