Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: втручання у систему під час розгляду справи Корбана не було


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

У Генпрокуратурі заявляють, що експертиза не виявила втручання у діяльність автоматизованої системи під час розподілу апеляції захисту лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана.

«Під час досудового розслідування, 11.01.2016 в приміщенні Апеляційного суду міста Києва, за участю судового експерта, технічних спеціалістів проведено ряд слідчих дій, в тому числі оглянуто програмне забезпечення АСЕД «Апеляція», що встановлене на серверах Апеляційного суду міста Києва, з метою встановлення процедури розподілу судової справи за скаргою адвоката Олександра Лисака. У подальшому було призначено експертизу комп’ютерної техніки та програмних продуктів, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз, згідно з висновками якої, ознак втручання в автоматизований розподіл зазначеної справи Апеляційного суду міста Києва не виявлено», – повідомили у ГПУ 12 січня.

Захисники Корбана заявили про можливе втручання в автоматизовану систему документообігу суду під час розгляду справи лідера «Укропу», відтак вони заявили про відвід судді Денису Масенку. У зв’язку з цим 5 січня Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги захисту Корбана на його арешт на 13 січня.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня, учасники процесу перебували в суді понад 30 годин.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG