Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі арештували чоловіка, що воював в Україні на боці сепаратистів


У Білорусі затримали жителя Пружанського району Брестської області за підозрою в участі у бойових діях в Україні. Про це 12 січня повідомив начальник Управління внутрішніх справ Брестського облвиконкому Федір Балейко.

Силовики затримали 35-річного чоловіка 11 січня у Мінську. Він ніде не працював і був у розшуку за несплату аліментів.

«Коли його привезли у Пружани, почали працювати, з’ясувалося, що він брав участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі бойових загонів. Має нагороди, підтвердив це у ході опитувань. Дії його будуть кваліфікуватися згідно з Кримінальним кодексом», – заявив Федір Балейко, якого цитує білоруська державна агенція БелТА.

За його словами, це не поодинокий випадок участі жителів Брестської області у бойових діях на території України. Деякі і нині там. Серед них є і загиблі.

У грудні 2015 року міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич повідомив, що білоруське МВС направило до Слідчого комітету матеріали щодо порушення кримінальних справ проти 12 учасників бойових дій на Донбасі. Йдеться про людей, які брали участь у бойових діях з обох баків конфлікту.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG