Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську відбудеться перша в 2016 році зустріч Тристоронньої контактної групи


Представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік
Представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік

У столиці Білорусі Мінську 13 січня відбудеться перша у 2016 році зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі.

22 грудня 2015 року контактна група узгодила черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

Як заявляють українські військові, лише впродовж доби 12 січня проросійські бойовики 24 рази порушили режим тиші.

У понеділок, 11 січня, представник Росії Борис Гризлов приїхав до Києва у рамках діяльності у Тристоронньої контактної групи. Речниця представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що у Києві Леонід Кучма зустрівся з Борисом Гризловим.

Перед розмовою з російським представником Кучма провів зустріч з представником ОБСЄ в тристоронньої групі Мартіном Сайдіком, під час якої також обговорили порядок денний цього засідання, додала Оліфер.

Наприкінці грудня 2015 року президент Росії Володимир Путін призначив колишнього спікера Державної думи Росії Бориса Гризлова повноважним представником Москви у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG