Доступність посилання

ТОП новини

В ІААФ знали про допінг легкоатлетів із Росії ще в 2009 році – Associated Press


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ) ще в 2009 році була поінформована, що вживання допінгу російськими легкоатлетами настільки поширене, що це може загрожувати життю спортсменів. Про це з посиланням на внутрішні документи ІААФ повідомляє агентство Associated Press.

Воно наводить цитату з датованого жовтнем 2009 року листа генерального секретаря ІААФ у 2006 – 2011 роках П’єра Вайса на адресу президента Всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічьова, нині довічно відстороненого від спорту.

«Ці спортсмени не лише обманюють своїх колег-суперників, але й піддають своє здоров’я і навіть власне життя дуже серйозній небезпеці», – писав чиновник ІААФ російському колезі.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій 7 січня довічно дискваліфікувала колишнього голову Всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічьова. Цього тижня представники ІААФ відвідують Росію у зв’язку з цим скандалом.

Російським спортсменам зараз заборонено брати участь у легкоатлетичних змаганнях під егідою ІААФ на тлі повідомлень про масове, підтримуване державою вживання допінгу. Через це російські легкоатлети ризикують пропустити літню Олімпіаду, яку цього року прийматиме бразильське місто Ріо-де-Жанейро.

XS
SM
MD
LG