Доступність посилання

ТОП новини

Силуанов: до кінця січня Росія подасть позов через невиплату Україною боргу


Антон Силуанов
Антон Силуанов

Росія до кінця січня подасть позов до суду у зв’язку з невиплатою Україною боргу у розмірі 3 мільярди доларів, заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов.

Раніше Силуанов заявляв, що Москва готує документи для подачі до суду через український борг, граничний термін виплати цього боргу – 21 грудня 2015 року.

18 грудня минулого року український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна вводить мораторій на виплату єврооблігацій на суму понад 3 мільярди доларів.

Міжнародний валютний фонд повідомив, що борг України перед Росією на 3 мільярди доларів, який був взятий екс-президентом Віктором Януковичем, визнаний державним, а не комерційним. При цьому у МВФ зазначили, що це рішення не вплине на співпрацю з Україною.

Упродовж осені минулого року Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів – крім Росії. Москва вимагає повного повернення 3 мільярдів доларів, наданих Києву у грудні 2013 року за результатами домовленостей тодішнього президента України Віктора Януковича з його російським колегою Володимиром Путіним. У Росії вважають, що цей борг є суверенним боргом української держави. Київ наполягає, що це приватний борг колишньої української влади.

XS
SM
MD
LG