Доступність посилання

ТОП новини

МЗС рекомендує українцям уникати місць скупчення людей у Туреччині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України уникати місць масового скупчення людей у Туреччині через ситуацію з безпекою.

«У зв’язку зі збереженням високого рівня терористичних загроз на території Туреччини МЗС рекомендує громадянам України, які планують поїздки в цю країну або вже перебувають на її території, проявляти підвищену пильність і обережність, за можливістю уникати відвідування місць масового скупчення людей (культових споруд, відомих історичних пам’яток, великих торгово-розважальних комплексів ) і перебування поруч із адміністративними будівлями», – йдеться у заяві відомства.

Також українські дипломати рекомендують українцям обмежити користування місцевим громадським транспортом, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, неухильно виконувати всі вказівки та рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади, завжди мати при собі документи, що засвідчують особу.

Щонайменше 10 людей загинули, 15 поранені в результаті вибуху, який стався 12 січня в Стамбулі в районі Султанахмет, який є популярним серед туристів. Як заявив віце-прем’єр Туреччини Нуман Куртулмуш, більшість загиблих – іноземці.

XS
SM
MD
LG