Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про Державне бюро розслідувань


Петро Порошенко під час прес-конференції, 14 січня 2016 року
Петро Порошенко під час прес-конференції, 14 січня 2016 року

Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав закон про Державне бюро розслідувань.

«Верховна Рада проголосувала закон про Державне бюро розслідувань. Попри те, що у мене є певні зауваження до цього процесу, закон про Державне бюро розслідувань надійшов мені на підпис, і я підписую цей закон», – сказав він на прес-конференції.

Порошенко зауважив, що «слідства в прокуратури вже не буде і прокуратура буде обмежена тільки представленням інтересів держави в суді».

У листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила закон про Державне бюро розслідувань. Відповідно до закону, директора Бюро призначає президент за поданням прем’єр-міністра після відбору конкурсною комісією. Гранична кількість співробітників Бюро складатиме 1,5 тисячі осіб.

Згідно з законом, Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів, віднесених до його компетенції.

Серед основних завдань Бюро – розслідування злочинів, пов’язаних з діяльністю злочинних організацій, випадків катування та інших злочинів, пов’язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених працівниками правоохоронних органів, розслідування особливо тяжких насильницьких злочинів, за які Кримінальним кодексом передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі, розкриття і розслідування злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, прокурорами спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

XS
SM
MD
LG