Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: з 16 січня у Києві запроваджують карантин в навчальних закладах


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Києві влада ухвалила рішення про тимчасове припинення навчального процесу у загальноосвітніх навчальних закладах міста з суботи, 16 січня 2016 року.

Як повідомляє прес-служба КМДА, також ухвалили рішення про обмеження проведення публічних масових заходів, щоб попередити розповсюдження захворювань серед киян.

«Ми не будемо очікувати, поки буде перевищений епідеміологічний поріг, і ухвалили рішення ввести з суботи карантин для недопущення розповсюдження сезонних захворювань. Це превентивний захід, адже ми бачимо негативну динаміку щодо кількості хворих», – заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

У КМДА зазначають, що профілактичний карантин у столиці буде запроваджений з суботи, 16 січня, і триватиме до покращення епідеміологічної ситуації в місті.

За даними столичної Держсанепідслужби, у Києві спостерігається зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ на 33% у порівнянні з попереднім тижнем, а також збільшення у два рази кількості дітей віком від 10 до 14 років, які захворіли.

Напередодні міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі заявив, що Україна не досягла порогу епідемії грипу.

Водночас, за даними МОЗ, (з 28 вересня 2015 року до 10 січня 2016 року) зафіксовані 25 летальних випадків, спричинених захворюванням на грип.

XS
SM
MD
LG