Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 30 разів порушили «режим тиші» на Донбасі


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

На Донбасі з опівночі до 15:00 проросійські бойовики 30 разів порушили режим «повної тиші», зокрема велися мінометні обстріли, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, біля Донецька та Горлівки обстріли велись зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Однак вже зафіксований епізод використання противником й 82-міліметрових мінометів. Зокрема, декілька ворожих мін прилетіли та розірвались неподалік позицій українських воїнів в районі Новгородського», – йдеться у повідомленні.

Раніше у штабі АТО повідомляли, що за минулу добу обстановка на сході України дещо загострилася – кількість обстрілів з боку сепаратистів значно зросла, двічі проросійські бойовики застосовували важке озброєння – 82-міліметррові міномети.

13 січня після завершення засідання контактної групи спеціальний представник ОБСЄ у цій групі Мартін Сайдік повідомив, що сторони конфлікту в Україні знову спробують повністю припинити вогонь з 14 січня. Проте повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG