Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про загострення ситуації на Донбасі


У штабі АТО заявляють, що упродовж нинішньої доби ситуація на Донбасі загострилася.

«З початку доби бойовики проросійських незаконних збройних формувань майже 40 разів застосовували зброю проти українських захисників, що свідчить про певне загострення ситуації. Бандити продовжують інтенсивно обстрілювати позиції Збройних сил України здебільшого на Донецькому та Артемівському напрямках», – повідомив увечері 14 січня речник штабу АТО Антон Миронович.

«Під вогонь противника далі потрапляють наші опорні пункти у районі Пісків, Опитного, Авдіївки, Новгородського, Зайцевого та Луганського. Найпопулярнішими видами озброєння у загарбників є стрілецька зброя, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети», – зазначив Миронович.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Про загострення ситуації заявляють і в угрупованні «ДНР», яке контролює частину Донеччини. Донецькі сепаратисти стверджують, що за минулу добу українські військові нібито 39 разів обстрілювали їхні позиції. В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, наразі нічого не повідомляють про оперативну ситуацію на підконтрольній їм території.

13 січня після завершення засідання Тристоронньої контактної групи спеціальний представник ОБСЄ у цій групі Мартін Сайдік повідомив, що сторони конфлікту в Україні знову спробують повністю припинити вогонь з 14 січня. Проте повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG