Доступність посилання

ТОП новини

Сили безпеки посилили патрулювання через протести в північно-східній частині Азербайджану 


Протести в Ґубі
Протести в Ґубі

Поліція Азербайджану розгорнула додаткові сили у північно-східній частині країни, де у місті Ґуба (однойменний район Азербайджану – ред.) розпочалися протести через погіршення економічної ситуації в багатій на нафту кавказькій країні.

Через побоювання про розширення акцій протесту силовики встановили контрольно-пропускні пункти на дорогах, що ведуть до Ґуби та на інших великих магістралях регіону.

Десятки протестувальників і кілька активістів опозиції були затримані цього тижня через протести, викликані підвищенням цін на хліб і борошно. Щоб стримати протести, влада знизила ціну на борошно і встановила держконтроль над ціною хліба. Мінекономіки також повідомило про відмову від ПДВ на імпорт пшениці і виробництво та продаж борошна й хліба з 15 січня.

«Той, хто продає борошно і хліб за завищеними цінами, буде притягнутий до відповідальності найсуворішим чином», – повідомили у відомстві.

Різке падіння світових цін на нафту різко скоротило державні доходи Афганістану як потужного енергетичного експортера. Ситуація загострилась ще й тому, що національна валюта Азербайджану, манат, знизилася більш ніж на третину щодо долара після того, як центральний банк країни відмовилася від контролю курсу минулого місяця. Напередодні в країні заборонили незалежним обмінникам здійснювати валютно-обмінні операції.

Протести у Азербайджані спалахнули 13 січня в районах Фізул, Агсу, Агджабеді, Сіазань і Ленкорань. Десятки людей були заарештовані через акції, які влада назвала «незаконними».

XS
SM
MD
LG