Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд і Сурков обговорили Україну за зачиненими дверима


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд

Помічний держсекретаря США Вікторія Нуланд і радник Кремля Владислав Сурков провели 15 січня зустріч для обговорення ситуації в Україні.

За повідомленням представника МЗС Росії, зустріч проходила за зачиненими дверима у державній резиденції міста Піонерський Калінінградської області Росії, що межує з Литвою та Польщею.

Речник Державного департаменту США Джон Кірбі повідомив, що Нуланд і Сурков обговорювали «необхідність повного виконання Мінських домовленостей», які були укладені у лютому 2015 року задля вирішення конфлікту на українському Донбасі.

«Зустріч помічника держсекретаря США Нуланд і радника російського президента Суркова є частиною наших зусиль щодо роботи з Росією для забезпечення виконання Мінських угод у тісній координації з представниками «норманського формату» – сказав Кірбі 15 січня.

Агенція AFP з посиланням на свої джерела повідомляє, що зустріч відбулася на території Росії, оскільки Владислав Сурков потрапив під санкції Заходу, запроваджені через роль Москви у дестабілізації ситуації в Україні.

XS
SM
MD
LG