Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики 40 разів порушили режим тиші – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО у суботу повідомили, що за минулу добу проросійські сепаратисти на Донбасі 40 разів порушували режим тиші у зоні проведення АТО. Декілька незначних обстрілів ЗСУ зафіксували в перші години 16 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними штабу, обстріли з боку бойовиків тривали поблизу Мар’їнки, Водяного, Майорська, Новгородського, Опитного, Пісків, Авдіївки.

«Селище Трьохізбенка потрапило під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Щоб запобігти втратам серед особового складу та місцевого населення, наші вояки змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, після чого бойовики припинили обстріл», – йдеться в повідомленні.

При обстрілах сепаратисти використовували міномети, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Інформації про постраждалих серед українських військовослужбовців в результаті обстрілів немає.

Сайти угруповання «ДНР» повідомляють, що ніч у прифронтових містах і районах, які контролюють бойовики, минула без обстрілів. Луганські сепаратисти наразі не повідомляють як минула ніч, на територіях, які вони тимчасово контролюють.

13 січня після завершення засідання Тристоронньої контактної групи спеціальний представник ОБСЄ у цій групі Мартін Сайдік повідомив, що сторони конфлікту в Україні знову спробують повністю припинити вогонь з 14 січня. Проте повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG