Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі оплесками провели в останню путь легенду важкої атлетики


У Запоріжжі оплесками прощалися з важкоатлетом Жаботинським (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

У суботу, 16 січня, в Запоріжжі поховали легендарного спортсмена радянських часів Леоніда Жаботинського, який помер 14 січня у віці 77 років. На громадську панахиду прийшло близько півтисячі городян. Після панахиди запоріжці оплесками проводжали труну з тілом спортсмена – так прощаються з акторами, так провели легенду спорту.

«З сьогоднішнього дня ми вже розпочали збір коштів для того, щоб пам’ять про Леоніда Івановича залишилася не просто на словах, а була перетворена на практичні дії. Сьогодні ми збираємо кошти для встановлення монумента Жаботинському Леоніду Івановичу для того, щоб у всьому світі знали, хто такі запоріжці», – заявив під час громадської панахиди син померлого Руслан Жаботинський.

Поховано легендарного спортсмена на Першотравневому цвинтарі Запоріжжя.

Жаботинський став зіркою світового рівня у 1960-х роках, встановивши за кар’єру 19 світових рекордів у важкій ваговій категорії, 20 рекордів СРСР і 58 рекордів України. Жаботинський виграв дві олімпійські золоті медалі – в Токіо в 1964 році він випередив іншого радянського чемпіона Юрія Власова, а в Мехіко в 1968 році підтвердив свій статус. Він також чотири рази виграв чемпіонат світу і двічі –чемпіонат Європи. Своїм кумиром та орієнтиром його називав інший зірковий спортсмен та актор – американець Арнольд Шварценеггер.

XS
SM
MD
LG