Доступність посилання

ТОП новини

США надали українським військовим пакет допомоги на 23 мільйони доларів


Обладнання захищеного радіозв’язку на суму 21 мільйон доларів та медичне обладнання для порятунку життів на полі бою на 2 мільйони доларів передали Сполучені Штати українським військовим. Про це 17 січня повідомило посольство США в Україні.

«Передане Сполученими Штатами обладнання буде доставлене до підрозділів української армії, що беруть участь у навчанні, яке провадиться американською стороною в Яворові та Хмельницькому. Американські інструктори... навчать українських солдатів поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту», – ідеться в повідомленні дипломатичного представництва США.

Президент США Барак Обама підписав наприкінці листопада оборонний бюджет на 2016 рік, у якому передбачено виділення 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

За документом, ці кошти можуть піти не тільки на таку допомогу, як навчання українських силовиків, передача розвідувальних даних чи військове обладнання нелетальної дії, а й на летальну зброю.

Але йдеться лише про дозвіл президентові США надавати таку допомогу, а не про вимогу до нього. Досі позиція Барака Обами щодо надання Україні летальної зброї, навіть суто оборонної, лишається негативною.

XS
SM
MD
LG