Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Рада з прав людини вирішила просити Путіна дати оцінку словам Кадирова про «ворогів народу»


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Рада з прав людини при президентові Росії має намір просити Володимира Путіна дати оцінку висловлюванням голови Чечні Рамзана Кадирова про опозицію як про «зрадників» і «ворогів народу», повідомив заступник голови Ради Євген Бобров.

Як сказав він в ефірі телеканалу «Дождь», члени Ради також розглядають можливість звернутися до Генеральної прокуратури Росії з проханням перевірити законність висловлювань Кадирова.

Бобров висловив думку, що серед варіантів реакції президента на слова чеченського керівника могло б бути відправлення його у відставку. Але водночас він висловив сумнів, що це можливо вже після першого звернення правозахисників.

Ідеться про заяву Рамзана Кадирова, з якою той виступив 12 січня і яка викликала широкий відгук у Росії. Тоді голова Чечні, виступаючи перед журналістами, серед іншого, назвав російських опозиціонерів «ворогами народу» й закликав судити їх як «зрадників». Після цього російські правозахисники і громадські діячі стали виступати з вимогами відставки Кадирова через численні випадки нехтування ним законами Росії.

XS
SM
MD
LG