Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вирішили відновити навчання у школах, ситуація на дорогах і залізниці складна


Сніг у Дніпропетровську, 18 січня 2015 року
Сніг у Дніпропетровську, 18 січня 2015 року

Школи Дніпропетровська з вівторка, 19 січня, відновлюють навчання, зупинене через снігопад, повідомили у Дніпропетровькій міській раді.

«Додаткових канікул не буде. За рішенням Дніпропетровської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 19 січня учні шкіл мають повернутися за парти», – мовиться у повідомленні.

Чи відпрацьовуватимуть учні втрачений день, вирішуватимуть у навчальних закладах.

Як повідомили у прес-службі ДСНС у Дніпропетровській області, в понеділок, 18 січня, на дорогах області рятувальники визволили зі снігових заметів понад 80 автівок, зокрема кілька машин швидкої допомоги, та два пасажирські автобуси.

Тим часом, за даними Придніпровської залізниці, ситуація на магістралі непроста: негода та проведення снігоочисних робіт спричинили затримку 30 пасажирських та приміських поїздів. Як повідомили на підприємстві, зокрема, на ділянці Верхівцеве – П’ятихатки, а також безпосередньо на станціях П’ятихатки і П’ятихатки-Стикова висота снігового покриву сягає 35–40 сантиметрів, місцями до 70 сантиметрів, а заметіль не вщухає другу добу поспіль.

Розчищення колій та контактних мереж тривають цілодобово. «Ситуація на окремих ділянках магістралі дуже складна, проте контрольована», – заявили в дирекції залізниці.

У Дніпропетровську цими вихідними випало майже 90 відсотків від місячної норми опадів.

Як прогнозував Гідрометцентр України, до ранку вівторка, 19 січня, снігопади мали б припинитися на більшій частині території України.

XS
SM
MD
LG