Доступність посилання

ТОП новини

Скрипін: кошти, надані глядачами, належать тільки «Громадському»


Один із засновників «Громадського телебачення» Роман Скрипін заявляє, що не привласнював і не розтрачав кошти організації і готовий перерахувати їх на наданий «Громадським» рахунок. Про це Скрипін написав у Facebook, реагуючи на заяву Наглядової ради «Громадського», де йшлося про необхідність запобігти нецільовому використанню пожертв глядачів.

За словами Скрипіна, листа з проханням передати звітність і стан рахунків до 15 січня включно він отримав у цей же день, зв’язався з головою організації Наталею Гуменюк і домовився на зустріч 19 січня. «Прийшов я на неї не з порожніми руками, а з проектом протоколу, який дозволяв чітко зафіксувати дефініції, строки і відповідальність сторін. Але Наталя відмовилася підписувати будь-який документ і на прощання показала вже відому заяву Наглядової ради. Хоча деякі нюанси ми встигли обговорити. Зокрема: усі акумульовані кошти не витрачалися у власних цілях, не були розтрачені. Певні витрати, звісно, є. Але вони стосуються реалізації проекту. І на це є підтвердження», – написав Скрипін.

«Окрім того, я висловив готовність практично негайно перерахувати більшу частину коштів на будь-який наданий рахунок, але він має бути не в Україні. Позаяк я є резидентом України і не можу перераховувати валютні кошти в Україну. Дійшли згоди, що Наталя повідомить про це членів Наглядової ради та членів організації», – додав він.

Щодо домену hromadske.tv, то, за словами, Скрипіна, «дарувати» його він не хоче. «На чому ґрунтується вимога віддати його у користування організації, якщо всюди в світі ці питання вирішуються підписанням угоди купівлі-продажу або оренди», – додав він.

За його словами, за всіма подіями довкола «Громадського» «простежується система зі знищення організації як зразкового медійного проекту».

Раніше сьогодні Наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про необхідність запобігти нецільовому використанню пожертв глядачів. Як ідеться в заяві наглядової ради, оприлюдненій на сайті «Громадського», один із членів громадської організації, Роман Скрипін одноосібно контролює частину ресурсів організації: доменне ім’я hromadske.tv, рахунок PayPal, на який від 30 жовтня 2013 року надходили добровільні пожертви для ГО «Громадське телебачення», кошти, отримані за використання контенту ГО «Громадське телебачення» на YouTube.

За повідомленням, Скрипін відмовився передати права на доменне ім’я ГО «Громадське телебачення», надати звіт про використання коштів-пожертв для «Громадського» і передати ці кошти організації, а також надати звіт щодо коштів за використання контенту, права на який належать ГО «Громадське телебачення», на YouTube.

XS
SM
MD
LG