Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: для переговорів про відновлення енергопоставок до Криму підстав немає


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин вважає, що для підписання договору про поставки електроенергії до Криму між Україною і Росією немає підстав.

«Ми бачили аргументи, які сторони виставляли... У нас була позиція за договором, вона була неприйнятна для іншої сторони. Договір не підписаний, і немає бази для того, щоб щось робити», – сказав він.

Демчишин зазначив, що договір про постачання електроенергії з материкової України в Крим, який діяв раніше, давав можливість завантажити вільні генеруючі потужності в Україні, але питання поставок до Криму є «політичним».

Раніше Міненерго України планувало в енергобалансі на 2016 рік поставити в Крим понад 5 мільярда кВт/год електроенергії.

У попередньому договорі про енергопостачання в Крим як одержувач вказувався «Кримський федеральний округ Росії». Дія цього договору закінчилася 31 грудня 2015 року.

Українська сторона зажадала, що в разі підписання нового договору як одержувач має бути вказана «Автономна Республіка Крим, тимчасово окупована Росією».

Росія анексувала Крим на початку 2014 року.

XS
SM
MD
LG