Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС повідомили про прибуття оцінювальної місії ООН цього тижня


Постійне представництво України при ООН повідомило, що з суботи, 23 січня, в Україні почне роботу оцінювальна місія Організації Об’єднаних Націй.

Місія прибуде на прохання української сторони в контексті посилення ролі ООН у стабілізації ситуації на Донбасі, мовиться в повідомленні.

До складу місії увійдуть представники Програми розвитку ООН, Дитячого фонду ООН та Служби ООН із питань розмінування. Планується, що місія проведе зустрічі з посадовцями центральних органів виконавчої влади в Києві, а також здійснить поїздку на Донбас для вивчення потреб на місцях, зокрема у сфері гуманітарного розмінування, повідомили українські дипломати.

На початку місяця про запрошення до України оцінювальної місії Секретаріату ООН заявляв новий постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Як сказав він тоді, ця місія запрошена з метою вивчення ситуації на місці з огляду на бажання України, щоб ООН відігравала активнішу роль в умиротворенні російської агресії в Україні і щоб однією з форм участі ООН у деескалації ситуації на Донбасі стало розгортання там миротворчої операції.

Відкриття в Україні Офісу ООН із підтримки втілення мінських домовленостей, який, зокрема, займався б координацією проектів гуманітарного розмінування на сході України, могло б стати іншим напрямом співпраці, заявив тоді український представник.

Україна вже не раз закликала ООН створити миротворчі сили чи миротворчу місію для врегулювання на сході України. Категорично проти такої можливості виступає Росія.

XS
SM
MD
LG