Доступність посилання

ТОП новини

Голова ПАРЄ підтвердила, що делегація Росії не зможе брати участі в роботі


Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер підтвердила, що делегація Росії не зможе брати участі в роботі ПАРЄ протягом усього 2016 року, або принаймні до наступних парламентських виборів у Росії.

Такі, відповідно до Статуту Ради Європи і Регламенту ПАРЄ, наслідки рішення Федеральних зборів (парламенту) Росії не подавати повноваження російської делегації на підтвердження до відкриття сесії ПАРЄ, що має відбутися 25 січня.

Як заявила Анн Брассер, вона шкодує про таке рішення Росії.

У понеділок, 18 січня, вона вже листом повідомила про це головам обох палат російського парламенту.

У російському парламенті заявляють, що подаватимуть повноваження його делегації в ПАРЄ на підтвердження тільки тоді, коли буде гарантоване повне відновлення цих повноважень.

Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права участі в голосуваннях і в керівних органах ПАРЄ ще 2014 року, після агресії Росії проти України у Криму й на Донбасі, а 2015 року підтвердила це рішення. У відповідь делегація Росії щоразу залишала сесії ПАРЄ й повністю відмовлялася брати участь у роботі асамблеї. Перед нинішньою сесією ПАРЄ в Росії заявили, що російська делегація взагалі не поїде на сесію, щоб уникнути обговорення її прав і очевидного очікуваного нового продовження цих обмежувальних санкцій.

XS
SM
MD
LG