Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму готують новий суд над активістом Євромайдану


Окупаційна «прокуратура» Криму завершила розслідування у справі 22-річного Андрія Коломійця, якого обвинувачує в «замаху» на життя співробітників «Беркута» під час подій у Києві в 2014 році.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «відомства», інформує сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«За версією слідства, Коломієць, будучи членом екстремістської організації «Українська повстанська армія» (УПА), під час масових заворушень у Києві в січні 2014 року здійснив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу«Беркут», закидавши їх пляшками із запалювальною сумішшю», – вказується в повідомленні.

У «прокуратурі» зазначили, що Коломійцю обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Кримінальна справа направлена до «Київського районного суду» Сімферополя для розгляду по суті.

В Україні офіційно немає зареєстрованої організації «Українська повстанська армія».

21 листопада 2013 року в Києві розпочалися протести громадських активістів у відповідь на рішення уряду України на чолі з Миколою Азаровим про зупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Довгострокову акцію назвали Євромайданом. Пік протестів припав на січень – лютий 2014 року.

У Криму вже засудили активіста Євромайдану Олександра Костенка, йому присудили чотири роки і два місяці тюремного ув’язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу також зберігав за місцем проживання нарізну зброю.

Костенко своєї провини не визнає, його захист повідомляє про те, що 11 березня 2016 року окупаційний «Верховний суд» Криму має розглянути касацію у справі активіста.

XS
SM
MD
LG