Доступність посилання

ТОП новини

Ініціатор збройного захоплення «Електроважмашу» заявляє, що він – легітимний директор


Екс- директор ДП «Завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков
Екс- директор ДП «Завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков

Звільнений із обійманої посади у серпні 2015 року директор ДП «Завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков, який у супроводі озброєних людей увірвався на територію підприємства, заявляє, що він – законний директор. Про це він заявив у коментарі журналісту програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та «UA:Перший» каналу.

«Ніякого захоплення підприємства немає. Я перебуваю на заводі згідно з тим, що в держреєстрі я внесений як директор», – зазначив він.

Водночас Володимир Глушаков підтвердив, що разом з ним на підприємстві перебувають озброєні люди.

Раніше прес-служба міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса повідомила про захоплення адмінбудівлі підприємства звільненим директором Глушаковим у супроводі озброєних людей.

«Ми вважаємо, що Володимир Глушаков намагається захопити фінансові потоки «Електроважмашу», – йдеться в повідомленні.

У листопаді 2015 року журналісти програми «Схеми» з’ясували, що за Володимира Глушакова існувала ціла система офшорів, через яку держкомпанія втрачала до 30% доходу. За даними Державної фінансової інспекції, майже 70% експорту товарів, робіт, послуг «Електроважмашу» здійснювалося через непрямі контракти. Та близько 90% посередницьких контрактів укладено з двома британськими фірмами Pitfield Traders та ATG Overseas, при тому, що більшість кінцевих споживачів продукції підприємства є резидентами Росії.

У Лондоні на місці нібито поважних британських фірм-контрагентів державного заводу журналісти «Схем» знайшли лише місце масової реєстрації анонімних офшорних компаній.

Сам Володимир Глушаков у коментарі зазначив, що в існуванні фірм-посередників немає нічого поганого для підприємства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG