Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко подав до суду на Мартиненка через заяву колишнього депутата


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Народний депутат Сергій Лещенко (фракція «Блок Петра Порошенка») повідомив у фейсбуці, що подав до суду позов проти колишнього депутата Миколи Мартиненка.

В оприлюдненій ним позовній заяві про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації йдеться про те, що Мартиненко, колишній депутат із фракції «Народний фронт», у понеділок, 18 січня, заявив, що Лещенко отримує по 67 тисяч доларів США на місяць за ведення «інформаційної війни» проти нього.

Співвідповідачем є телеканал «112 Україна», в ефірі якого Мартиненко зробив свою заяву і на сайті якого вона оприлюднена.

«Два дні тому Мартиненко заявив, що я отримую 67 тисяч доларів на місяць за ведення проти нього «інформаційної війни». Це суцільна маячня загнаного в кут соратника Яценюка (прем’єр-міністра України і лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка – ред.), що перебуває під слідством у трьох європейських державах. Сьогодні я завіз позов проти Мартиненка до Шевченківського районного суду. Прогнозую, що буде далі: на якомусь смердючому сайті запостять якусь мою фейкову розписку, а в суді Мартиненко скаже, що посилався на «публікації в інтернеті». Тому остерігайтеся чергового лайна», – написав Лещенко.

Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом». За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Звинувачення розслідує й Національне антикорупційне бюро України. Мартиненко ці звинувачення відкидає і заявляє, що справа замовна. Після появи звинувачень він склав мандат народного депутата.

XS
SM
MD
LG