Доступність посилання

ТОП новини

Карантин у школах Києва продовжили до 27 січня


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Карантин у столичних школах, запроваджений у зв’язку із захворюваністю на грип і ГРВІ, триватиме щонайменше до 27 січня, повідомив радник Київського міського голови Михайло Радуцький.

«Щойно відбулося засідання тимчасової надзвичайної комісії при КМДА, на якій ухвалено рішення не завершувати ті запобіжні заходи, які оголосило місто 16 січня. На сьогоднішній день вони (заходи) як мінімум до наступної середи (27 січня) продовжені», – сказав він.

За словами Радуцького, 26 січня буде ухвалене рішення про можливе подальше продовження карантину.

Згідно з даними Санітарно-епідеміологічної служби, в Києві наразі спостерігається зниження на 11% зростання захворюваності серед учнів і в дитячих садках. При цьому зростає відсоток захворюваності у дорослих колективах.

СЕС прогнозує досягнення епідемічного порогу до 26 січня й очікує кількість хворих до 40 тисяч до кінця тижня.

Київська влада також запровадила додаткові санітарні обмеження в місцях масового скупчення людей. Комунальне підприємство «Київпастранс» запровадило масковий режим і додаткові обстеження для працівників.

Раніше київська влада ухвалила рішення про тимчасове припинення навчального процесу в школах міста з 16 січня і до покращення епідемічної ситуації.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні станом на 19 січня від грипу померла 51 людина.

XS
SM
MD
LG