Доступність посилання

ТОП новини

СЕС: у Києві через грип рекомендується ввести обмежувальні заходи в дошкільних закладах і вишах


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Києві фахівці Держсанепідслужби рекомендують ввести обмежувальні заходи в дошкільних установах і вишах у зв’язку з захворюваністю на грип та ГРВІ.

«Щоб не допустити загострення епідемічної ситуації в Києві, ми пропонуємо поширити заходи не лише на школярів, а й на студентів і вихованців дитячих садків», – зазначив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, повідомляє прес-служба столичної СЕС.

За даними відомства, спостерігається збільшення показників захворюваності серед дорослого населення та учнів загальноосвітніх навчальних закладів (у 1,6 раза), а також збільшення на 39% захворюваності серед осіб з організованих колективів старших від 17 років (студенти коледжів, вищих навчальних закладів).

Водночас у СЕС зазначають, що у зв’язку з впровадженням обмежувальних заходів із 16 січня в загальноосвітніх навчальних закладах спостерігається незначне зниження захворюваності на грип та ГРВІ серед школярів на 11,0%.

Зважаючи на ситуацію, керівникам вишів пропонується до поліпшення епідемічної ситуації внести корективи до навчальних планів занять, щоб обмежити контакт у великих групах студентів, зменшити кількість лекційних годин в аудиторіях.

«Не допускати до відвідування закладів студентів, вихованців і учнів із ознаками інфекційного захворювання. Передбачити приміщення для тимчасової ізоляції осіб із ознаками захворювання на грип та ГРВІ. Вжити заходів у разі виявлення хворого з ознаками респіраторного інфекційного захворювання для його ізоляції від здорових осіб і негайного інформування про це відповідного закладу охорони здоров’я», – рекомендують фахівці СЕС.

За даними столичної СЕС, у Києві з початку епідсезону від ускладнень (пневмоній) від грипу померли сім людей.

У МОЗ повідомили, що в Україні від грипу за цей сезон вже померли 60 людей, найбільше смертей зафіксували в Одеській області.

XS
SM
MD
LG