Доступність посилання

ТОП новини

У справі Коцаби закінчили допит свідків сторони обвинувачення


Руслан Коцаба, засідання суду, Івано-Франківськ, 22 січня 2016 року
Руслан Коцаба, засідання суду, Івано-Франківськ, 22 січня 2016 року

Під час сьогоднішнього засідання Івано-Франківського міського суду у справі блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді й перешкоджанні діяльності Збройних сил України, представники прокуратури запропонували припинити допит свідків.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, загалом із 58 свідків допитали 43. На сьогоднішнє засідання з’явилося двоє свідків. Як повідомив прокурор, із 14 свідків, яких хотіли ще допитати, семеро зараз перебувають у зоні АТО, двоє лікуються, один загинув, кількох не вдалося знайти за місцем проживання. Тому запропоновано перейти до допиту обвинуваченого і дослідити інші докази справи.

Захисники й обвинувачений не заперечували проти такої пропозиції, адвокат Тетяна Монтян додала, що вони «у захваті», а Коцаба висловив сподівання, що «припиниться свідоме затягування процесу».

У наступному судовому засіданні, яке відбудеться 5 лютого, Коцаба даватиме свідчення.

У справі Коцаби сьогодні також замінили одного із суддів у зв’язку з закінченням строку повноважень. Ні сторона обвинувачення, ні сторона захисту не вимагали відводу нового судді. Суд ухвалив рішення не розпочинати судові дії спочатку, а продовжити розгляд справи.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Раніше він неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації і закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем сумління і закликала його звільнити.

XS
SM
MD
LG