Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко не виключив, що кадрові рішення щодо Кабміну можуть бути ухвалені 2–5 лютого


Ігор Кононенко, архівне фото
Ігор Кононенко, архівне фото

Перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко не виключив, що кадрові рішення в Кабінеті міністрів можуть бути ухвалені на пленарному тижні 2–5 лютого.

При цьому Кононенко не вважає, що ухвалення кадрових рішень можливе вже на найближчому сесійному тижні, бо його порядок денний уже сформований.

«На нашій фракції ми обговорювали деякі кандидатури, можливі зміни в складі уряду. Це обговорення було на рівні депутатських груп нашої фракції. Офіційного рішення фракція не ухвалювала. Коли дійде справа до ротації в уряді, коли це питання буде на порядку денному, звичайно, ми розглянемо це на фракції, буде офіційна позиція фракції і ми визначимося щодо наших кандидатур», – заявив Кононенко в ефірі телеканалу «112 Україна».

Як уточнив Кононенко, можливість розгляду кадрових питань щодо уряду залежить від низки чинників: «Це бажання коаліції ухвалювати рішення про зміни, тут потрібні голоси і узгодженість позицій партій коаліції; по-друге, це бажання уряду та прем’єр-міністра робити подання, і третє – це вже голосування в залі». Тому розгляд кадрових питань буде можливий, якщо всі ці три чинники збігатимуться, сказав заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка».

Відео: 112 Украина

Раніше у п’ятницю, 22 січня, партія «Самопоміч» заявила про намір відкликати міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка з Кабінету міністрів. «Сьогодні Кабінет міністрів є одним із джерел багатомільярдної корупції. Ухвалений клептократичний бюджет на 2016 рік має всі ознаки того, що наступний рік стане черговим роком масштабного розкрадання державних коштів», – мовиться в повідомленні прес-служби «Самопомочі».

Фракція «Самопоміч» раніше заявляла про намір вийти з парламентської коаліції.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG