Доступність посилання

ТОП новини

Колишніх урядовців часів Януковича не вилучали з бази Інтерполу – представник Українського бюро


Колишніх урядовців часів Януковича не вилучали з бази осіб, що перебувають у розшуку, Інтерполу, повідомив у п’ятницю керівник Робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

За його словами, які наводить департамент комунікації Національної поліції України, інформація стосовно колишнього прем’єра Миколи Азарова, колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, колишнього міністра фінансів Юрія Колобова зараз відсутня на відкритій частині сайту Інтерполу, бо міжнародна поліцейська організація зараз розглядає скарги від їхніх представників щодо можливої політичної вмотивованості розшуку цих колишніх високопосадовців.

«На час розгляду цих питань комісія (з контролю за файлами Інтерполу) заблокувала доступ до кількох із цих файлів, і тому їх не видно на публічній частині (сайту)», – повідомив керівник Робочого апарату Українського бюро Інтерполу.

Водночас, сказав він, специфічною є ситуація з міжнародним розшуком колишнього народного депутата Юрія Іванющенка та бізнесмена Сергія Курченка, які теж звернулися до Інтерполу зі скаргами.

«Доступ до цього файлу відкритий, хоча там є примітка, що їхня справа є предметом розгляду Комісії з контролю за файлами», – зазначив Василь Неволя.

У повідомленні нагадано, що так само Інтерпол раніше тимчасово обмежив публічний доступ до інформації про розшук колишнього президента Віктора Януковича на час розгляду схожої скарги його представників.

За словами Неволі, інформація про колишнього президента не вилучалася з обліку Інтерполу, але тимчасово вилучена з публічного доступу. Файли про розшук Януковича продовжують існувати в закритій базі Інтерполу, до якої мають доступ лише уповноважені на те особи, додав Василь Неволя.

Відео: МВС УКРАЇНИ

Раніше у п’ятницю, 22 січня, громадська організація «Центр протидії корупції» повідомила, що з офіційного сайту Інтерполу зникли імена майже всіх діячів часів режиму Віктора Януковича, які перебували в міжнародному розшуку, зокрема Миколи Азарова, Раїси Богатирьової, Юрія Колобова, Сергія Курченка, Юрія Іванющенка.

XS
SM
MD
LG