Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО 1 військовослужбовець загинув, ще 1 порений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу, 22 січня, в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, ще один був поранений. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, причиною загибелі військового став підрив на вибухівці, поранення іншого – бойові дії.

Лисенко, що бойові дії напередодні в зоні АТО були «низької інтенсивності».

Як повідомили раніше в прес-центрі штабу АТО, за минулу добу бойовики на Донбасі 37 разів обстріляли опорні пункти сил АТО.

В сепаратистському угруповання «ДНР» заявили, що за минулу добу ЗСУ 8 разів порушували перемир’я, і через обстріли з боку українських військових були поранені 2 «бійці ДНР».

Так звана «народна міліція ЛНР» повідомила, що впродовж тижня українські військові двічі обстріляли територію, контрольовану угрупованням «ЛНР» із 82 та 120-міліметрових мінометів. Луганські сепаратисти також стверджують, що українська сторона стягнула до лінії зіткнення в Новоайдарському районі загін «найманців» з приблизно 40 осіб.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна оду в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG