Доступність посилання

ТОП новини

Організатори протесту ввели в оману криворіжців – Гройсман


Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України
Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України

Депутати Верховної Ради, які організували протест жителів Кривого Рогу в Києві, свідомо ввели протестувальників в оману. Так вважає голова парламенту Володимир Гройсман, який 23 січня зустрівся з криворіжцями, що перебувають у Верховній Раді.

«Ще раз розповів їм про те, що чинне законодавство прямо забороняє мені підписувати закон про вибори у їхньому місті до того, як у залі Верховної Ради буде розглянута постанова про скасування результатів голосування. А це, як і планувалось, відбудеться у вівторок. Ми все це проговорили і ніби знайшли порозуміння», – вказав Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

Він також вказав, що «в тій ситуації. яка склалась, найкраще рішення – дати можливість мешканцям Кривого Рогу самим визначитись, кого вони хочуть бачити своїм міським головою».

«І я не розумію, навіщо деякі політики проштовхують рішення, яке б ще раз поставило під сумнів правомірність їхнього вибору», – додав голова Верховної Ради, звинувативши у «брехні і спекуляціях»
«деяких народних депутатів від фракції «Самопоміч».

Активісти з Кривого Рогу цього тижня оголосили безстрокове голодування, вимагаючи, щоб спікер Верховної Ради і президент підписали закон про проведення в їхньому місті позачергових виборів міського голови. Голодування проходить під кабінетом Гройсмана в будівлі парламенту. У президентській фракції називають ці дії політичним піаром.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області 23 грудня минулого року. Вони мають відбутися 27 березня 2016 року. Фракція «Опозиційний блок» у Верховній Раді вважає незаконним призначення цих виборів.

На виборах 15 листопада 2015 року розрив між чинним міським головою, представником «Опозиційного блоку» Юрієм Вілкулом та його суперником від «Самопомочі» Юрієм Милобогом становив всього 752 голоси. Упродовж місяця в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів».

XS
SM
MD
LG