Доступність посилання

ТОП новини

Українські біатлоністи перемогли у двох естафетах на Кубку IBU


Українські спортсмени перемогли у змішаній естафеті та одиночному міксті на шостому етапі Кубка Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) в німецькому Арбері.

Збірна України виявилася єдиною з 15 команд, яка за сильного вітру та рясного снігопаду зуміла обійтися без штрафних кіл. Переможцями стали Надія Бєлкіна, Яна Бондар, Руслан Ткаленко та Дмитро Русинов. Перевага української збірної над суперниками склала 47 секунд. На другому місці фінішували норвежці, на третьому – команда Білорусі.

Це друга поспіль перемога української змішаної естафети на Кубку IBU.

Слідом за перемогою у змішаній естафеті Анастасія Меркушина та Артем Тищенко виграли у найновішій біатлонній естафеті – одиночному міксті, який за форматом найбільше нагадує Різдвяну гонку в німецькому Гельзенкірхені. Другою прийшла до фінішу команда Казахстану, третьою – Норвегії.

У неділю естафетними гонками завершиться в італійському Антхольці шостий етап Кубка світу – головного змагання провідних біатлоністів планети. У складі української жіночої команди виступлять Ірина Варвинець, Валя Семеренко, Ольга Абрамова та Олена Підгрушна, в чоловічій збірній – Олександр Жирний, Артем Прима, Віталій Кільчицький та Сергій Семенов. Тиждень тому в німецькому Рупольдингу українська жіноча четвірка випередила всіх конкуренток, при цьому фінішер Олена Підгрушна тактично переграла прудконогу німкеню Лауру Далмаєр.

XS
SM
MD
LG