Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили виставку живопису поранених бійців АТО, створеного під час «арт-терапії»


У Дніпропетровську, в Будинку архітектора, відкрили виставку живопису поранених бійців-учасників антитерористичної операції. Загалом на ній представлено понад 30 робіт військовослужбовців, які ті створювали під час занять «арт-терапією», перебуваючи на лікуванні у дніпропетровському військовому шпиталі та обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

За словами авторів робіт, створюючи яскраві, життєрадісні пейзажі та натюрморти, вони намагались відволіктися від негативних емоцій і поринути у світ прекрасного. Відвідувачі відзначають особливу щирість й теплоту, з якою написані роботи вояків.

Уроки живопису для військових у лікувальних закладах Дніпропетровська тривають уже близько року. Ініціатором цього проекту виступив голова Дніпропетровської обласної організації Спілки дизайнерів України, художник Анатолій Меньків, йому допомагають семеро колег-живописців та дизайнерів. Усі вони працюють із бійцями на волонтерських засадах.

Як зазначалось на відкритті виставки, планують, що в нещодавно відкритому в місті Центрі реабілітації бійців АТО заняття арт-терапією стануть постійними: скоро митці проводитимуть для бійців уроки малювання, ліплення, музики тощо.

Раніше у Дніпропетровську музейники влаштовували аукціон художніх робіт поранених бійців АТО. Загалом було представлено близько сорока робіт, за них вторгували майже 7 тисяч гривень. Виручені кошти пішли на закупівлю фарб та паперу для продовження занять живописом із бійцями в лікувальних закладах.

XS
SM
MD
LG