Доступність посилання

ТОП новини

Яресько доручила ДФС перевірити ввезення в Україну товарів за спрощеною процедурою


Наталія Яресько ©Shutterstock
Наталія Яресько ©Shutterstock

Міністр фінансів України Наталія Яресько доручила голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову провести перевірку щодо використання спрощеної процедури ІМ 40 ЕА для ввезення товарів у 2015 році та у січні 2016 року і службове розслідування щодо посадовців, які зловживали цією процедурою.

Міністр також доручила Насірову притягнути до відповідальності працівників митниці, які, «не зважаючи на спрацювання автоматизованої системи аналізу та управління ризиками, ухвалювали рішення про ввезення товарів», а також вжити заходів із донарахування і стягнення несплачених податків по всіх виявлених порушеннях.

Яресько зазначила, що за повідомленнями, які отримує Міністерство фінансів, через недосконалі профілі ризику деякі співробітники митниці дозволяють спрощений імпорт підприємствам, щодо яких спрацював «профіль ризику» і які, таким чином, не повинні були б мати на нього права.

«Тобто окрім добросовісних підприємств, які користувалися спрощеною процедурою і по яких не виникає ризиків, цією ж процедурою користується й не добропорядний бізнес, який завдяки «проходженню» через спрощену систему ухиляється від податків, адже він зменшує вартість та вагу товарів, декларуючи дешеві товари замість дорогих», – пояснила міністр.

Спрощена процедура імпорту – ІМ 40 ЕА – передбачає, що товари не їдуть у внутрішню митницю на перевірку після перетину кордону, а одразу направляються на підприємства.

XS
SM
MD
LG