Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вимагали покарати замовників розгону місцевого Євромайдану


У Дніпропетровську 26 січня журналісти і представники громадськості провели акцію протесту з вимогою покарати винних у замовленні й організації побиття «тітушками» учасників мирної акції Євромайдану під ОДА 26 січня 2014 року.

За словами учасників пікетування, за два роки, які минули, судові вироки отримали тільки троє з десятків «молодиків спортивної статури», які держаками від лопат і битками били мирних мітингарів, але їхні замовники, організатори й координатори досі не названі.

Учасники акції принесли під прокуратуру світлини подій, які, як вони вважають, допоможуть правоохоронцям швидше знайти винних. Як зазначали пікетувальники, у справі щодо розгону Євромайдану в Дніпропетровську кілька разів мінялись слідчі, і кожен із них щоразу заново збирав фото- та відеоматеріали того дня.

Під обласну прокуратуру учасники пікету також прийшли з символічною «скринькою свідчень очевидців», до якої запропонували всім, хто був того дня під ОДА, вкинути свої письмові заяви.

До учасників акції протесту вийшов заступник прокурора області Олег Халін. За його словами, справа щодо двох осіб – організаторів «тітушків», щодо яких правоохоронці знайшли докази, наразі перебуває в суді, але її розгляд затягується через значну кількість свідків та потерпілих, відтак прокурор порадив мітингувальникам поставити свої питання ще й судовим органам.

Він також запросив учасників акції 29 січня на предметну розмову щодо розслідування.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції «тітушки» побили мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти.

Тоді ж були затримані й утримувались під вартою через звинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирних громадян, як учасники мітингу, так і непричетні люди.

У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих були закриті прокуратурою.

XS
SM
MD
LG