Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада закликала Верховну Раду не голосувати за «особливий статус Донбасу»


Депутати Львівської обласної ради звернулися до Верховної Ради України щодо недоцільності внесення змін до Конституції України, як мовиться у зверненні, про «особливий статус» Донецької та Луганської областей.

«Заради захисту інтересів України та українців закликаємо ухвалити таке історичне рішення – в жодному разі не голосувати за зміни до Конституції України, які стосуються особливого статусу Донбасу, як би його не називали, за красивою ширмою інших слів сховавши його справжню, жорстоку та приховану від суспільства сатанинську суть – узаконити окупантів, чий чобіт топче святу українську землю», – наводить текст звернення агентство «УНІАН».

На розгляді у Верховній Раді перебуває законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації, який, відповідно до мінських домовленостей, містить також згадку про особливості місцевого самоврядування в нині окупованих частинах Донбасу. Незважаючи на те, що чільні українські посадовці багато разів привертали увагу до того, що ні про який «особливий статус Донбасу» в тих змінах не йдеться, політики і громадські активісти час від часу виступають із протилежними твердженнями.

XS
SM
MD
LG