Доступність посилання

ТОП новини

АТО: українські військові відкривали вогонь у відповідь на 66 обстрілів з боку бойовиків


Проросійські бойовики на Донбасі впродовж доби 26 січня завдали 66 обстрілів позицій українських військових, які 10 разів відкривали вогонь у відповідь. Про це в ранковому зведенні 27 січня інформує прес-центр штабу АТО.

За цими даними, в районі Мар’їнки сепаратисти застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та зенітні установки.

«Неподалік Красногорівки наші позиції були обстріляні з гранатометів та міномету, а по українських укріпленнях біля Новгородського противник відкривав вогонь з БМП, автоматичних гранатометів та кулеметів», – ідеться в повідомленні штабу.

Під Горлівкою, як твердять українські військові, під мінометний вогонь проросійських бойовиків потрапили опорні пункти Збройних сил України в Троїцькому та Зайцевому, також напруженою була обстановка в районі тимчасово окупованого Донецька – поблизу Опитного, Пісків, Авдіївки та шахти «Бутівка».

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в застосуванні бронетехніки і ствольної артилерії для обстрілів передмість Горлівки та Донецька. Також донецькі сепаратисти стверджують, що українські військові «намагалися прорватися між Спартаком та Авдіївкою».

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG