Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Чорногорії витримав голосування про довіру


Мило Джуканович (с) на сесії парламенту, Подгориця, 27 січня 2016 року
Мило Джуканович (с) на сесії парламенту, Подгориця, 27 січня 2016 року

Прем’єр-міністр Чорногорії Мило Джуканович витримав у середу голосування про довіру його урядові після запрошення його країни вступати до НАТО.

За постанову про довіру проголосували 42 депутати з загалом 81, проти були 20, а ще 19 були відсутні.

Та при цьому Джукановичеві, уряд якого напередодні залишив один із коаліційних партнерів, допомогли голоси однієї з опозиційних партій, без яких він би не встояв.

Голосування позначило кінець 18-річної коаліції Демократичної партії соціалістів Чорногорії, якою керує Джуканович, і її незмінного з 1998 року партнера, Соціал-демократичної партії Чорногорії. Натомість Джукановича підтримала опозиційна партія «Позитивна Чорногорія» – вона заявила, що за це отримала від прем’єра поступку у вигляді права ввести своїх представників у низку міністерств, щоб «підготувати умови для вільних і чесних парламентських виборів» пізніше 2016 року.

Уряд Джукановича подав парламентові питання про довіру йому після того, як у грудні 2015 року союз НАТО подав Чорногорії запрошення на вступ.

Але суперечки, що призвели до розвалу коаліції, стосувалися не цього вступу, хоч до нього далеко не всі чорногорці ставляться позитивно, а головно економічних питань і звинувачень у корупції.

XS
SM
MD
LG