Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Росія хоче налагодити тісніші зв’язки з Туркменистаном


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час свого візиту до Туркменистану заявив, що Москва прагне налагодити тісніші зв’язки із цією центральноазійською країною.

Лавров сказав президентові Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедову, що Росія готова тісніше співпрацювати з його країною в боротьбі з тероризмом, контрабандою наркотиків й організованою злочинністю, повідомляють російські ЗМІ.

Під час переговорів 28 січня в Ашгабаті Бердімухамедов заявив, що розвиток транзитного коридору між двома країнами має «великий потенціал», повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Президент Туркменистану також запросив президента Росії Володимира Путіна відвідати Ашгабат.

Під час переговорів Лавров сказав, що Росія готова допомогти Туркменистанові патрулювати кордон з Афганістаном, проте він додав, що зараз Ашгабат такої допомоги не потребує.

Лавров також повідомив, що Росія і Туркменистан планують посилити оборону й тісніше співпрацювати в галузі безпеки.

За даними міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, Туркменистан, багатий на газ, залишається однією з найбільш репресивних країн, де зафіксоване катастрофічне порушення прав людей.

Бердімухамедов, якого переобрали 2012 року, його родичі і соратники мають необмежений контроль над усіма сферами суспільного життя.

XS
SM
MD
LG