Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти 36 разів обстріляли опорні пункти сил АТО – штаб


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

За минулу добу проросійські бойовики 36 разів обстріляли опорні пункти українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, на донецькому напрямку позиції сил АТО в Опитному, Пісках, Троїцькому, Авдіївці, Луганському та Первомайському сепаратисти обстріляли з гранатометів та кулеметів.

«Близько 18:00 противник відкрив вогонь з 82 та 120-міліметрових мінометів по нашому опорному пункту в Зайцевому. Також з мінометів калібру 120 міліметрів були обстріляні українські позиції в Майорську», – йдеться у повідомленні.

Українські військові зазначають, що на луганському напрямку опорний пункт сил АТО в Трьохізбенці сепаратисти обстріляли з автоматичного гранатомета, а позиції біля Станиці Луганської – зі 120-міліметрового міномета.

На маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по укріпленнях українських військових в Красногорівці та Новотроїцькому, а по позиціях в Широкині – з зенітної установки.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілах території Донецького аеропорту і розташованого неподалік села Спартак, а також селища Жабічеве біля Донецька. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG