Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч» не збирається на засідання у вівторок і коаліцію не залишить – Березюк


Олег Березюк
Олег Березюк

Голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк спростував інформацію про проведення засідання фракції у вівторок.

Він переконує, що фракція збереться на засідання у понеділок, 1 лютого, і обговорюватиме питання порядку денного, у тому числі щодо змін до Конституції.

Про вихід з коаліції не йдеться, наголошує він.

«Це абсолютна дезінформація. Це скомпільовано з інформації з минулих тижнів і такого рішення фракції в нас просто не було. Це з‘явилося для того, щоб збити з пантелику після нашого чіткого меседжу на засіданні погоджувальної ради. Через те, що коаліція почала серйозно розглядати зміни в уряді, поширюються такі знецінюючі повідомлення. Ми залишаємося в коаліції до особливого рішення», – каже він.

Фракція «Самопоміч» вимагає висловлення недовіри уряду Арсенія Яценюка. Ця політична сила вже відкликала з посади міністра АПК свого ставленика Олексія Павленка. Крім того, «Самопоміч» вимагає від коаліції висунення трьох кандидатур на посаду прем’єр-міністра.

Попри це, низка ЗМІ оприлюднила інформацію про те, що у вівторок, 2 лютого, «Самопоміч» обговорюватиме вихід з коаліції. Не називаючи конкретних прізвищ, журналісти дали інформацію про те, що у фракції зростає кількість прихильників виходу з коаліції, але голова фракції Олег Березюк та його заступник Олег Лаврик вмовляють своїх колег почекати з такою дією.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман раніше заявив, що звіт Кабінету міністрів про підсумки його діяльності може відбутися в період із 16 по 19 лютого.

Керівник фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко зазначив, що після звіту уряду може бути розглянуте питання ротацій у Кабміні.

XS
SM
MD
LG