Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Порошенко: санкції проти Росії потрібно зберегти


Петро Порошенко і Анґела Меркель, Берлін, 1 лютого 2015 року
Петро Порошенко і Анґела Меркель, Берлін, 1 лютого 2015 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє про необхідність збереження санкцій Європейського союзу проти Росії у відповідь на анексію Москвою українського Криму і підтримку Кремлем проросійських сепаратистів, що воюють проти урядових військ на сході України.

«Санкції проти Росії потрібно зберегти доти, поки Росія повністю не виконає Мінські домовленості», – заявила Меркель у Берліні перед зустріччю з президентом України Петром Порошенком.

Український президент також вказав на необхідність збереження санкцій проти Росії. «Очевидно, що санкції проти Росії мають залишатися доти, поки Росія повністю не виконає Мінські домовленості, поки не забере свої війська, свою зброю і поки не буде відновлено контроль на кордоні», – сказав Порошенко.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG