Доступність посилання

ТОП новини

Дата і місце проведення зустрічі міністрів «нормандської четвірки» обговорюються – МЗС Росії


Дата і місце проведення наступної зустрічі міністрів «нормандської четвірки» наразі обговорюються. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, передає «РИА Новости».

«Дата поки достеменно невідома, вона обговорюється. І місце також», – повідомив представник російського МЗС після того, як напередодні з’явилась інформація що такі переговори дипломатів чотирьох країн можуть відбутися вже наступного тижня.

Президент України Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель 1 лютого у Берліні домовились, що наступна зустріч у «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у Парижі наступного тижня.

Напередодні глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ «нормандської четвірки» (України, Німеччини, Франції, Росії) може відбутися на початку лютого.

Лідери країн «нормандської четвірки» наприкінці грудня подовжили дію Мінських угод на 2016 рік.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG