Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд продовжив розгляд скарги Корбана


Геннадій Корбан в Апеляційному суді Києва, 2 лютого 2016 року
Геннадій Корбан в Апеляційному суді Києва, 2 лютого 2016 року

Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги захисту лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення Дніпровського райсуду про тримання його під вартою.

Розгляд апеляційної скарги розпочався з клопотання прокурора Олександр Галінченка про виклик до суду і допит лікарів, які з’ясовували стан здоров’я Корбана в Інституті Амосова, і лікаря-кардіолога з Інституту серця МОЗ України, яка була присутня під час слухання справи у Дніпровському райсуді і оглядала підсудного.

Адвокат Корбана Оксана Томчук заперечила проти цього клопотання, аргументуючи це тим, що зараз триває судово-медична експертиза, також лікарі можуть свідчити лише про стан здоров’я Корбана після операції, що наразі не розглядається судом.

Розгляд апеляції на арешт Корбана почався 5 січня. 25 січня суд переніс на 2 лютого розгляд скарги у зв’язку з необхідністю переобладнання зали суду для того, щоб не тримати Корбана в металевій клітці. З таким проханням тоді до суду звернулася сторона захисту. Під час сьогоднішнього засідання Геннадій Корбан був у прозорій клітці.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG