Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: попередньо схвалені зміни до Конституції щодо правосуддя є «важливим кроком»


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що рішення Верховної Ради попередньо схвалити зміни до Конституції в частині правосуддя є «дуже важливим кроком до побудови незалежної системи правосуддя».

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко висловив сподівання, що остаточне затвердження цього законопроекту відбудеться вже у найближчі місяці. «Це дасть можливість зробити декілька важливих кроків – зняти суддівську недоторканність, ту парасольку, яка закривала суддів від справедливого покарання за корупцію, а також забезпечити незалежну систему тестування, яка дозволить значним чином оновити суддівський корпус, зробити перезавантаження суддівської системи, але в чіткій відповідності з тими правилами і нормами, які існують в Європі», – наголосив Петро Порошенко.

«Це є значним українським подальшим кроком у комплексних реформах з подолання корупції в нашій державі. Без справедливого, чесного і незалежного суду про боротьбу з корупцією буде дуже важко говорити», – додав президент.

2 лютого народні депутати України попередньо схвалили доопрацьований президентський законопроект про зміни до Конституції в частині правосуддя. За документ вони віддали 244 голоси.

Відповідно до процедури, після отримання висновку Конституційного суду парламент попередньо схвалює законопроект щонайменше 226 голосами, остаточно закон про внесення змін до Конституції України ухвалюється на наступній сесії конституційною більшістю (не менше ніж 300 голосами).

В Україні працюють понад вісім тисяч суддів.

XS
SM
MD
LG