Доступність посилання

ТОП новини

Посол США схвально відгукнувся про роботу Абромавичуса, який звинуватив Кононенка


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт схвально відгукнувся про дії на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса.

«Один із великих чемпіонів з реформ українського уряду. І той, хто вірить у майбутнє, на яке заслуговує український народ», – написав посол на своїй сторінці у мережі мікроблогів Twitter, коментуючи рішення міністра про відставку.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив 3 лютого, що подає у відставку зі своєї посади. Абромавичус зазначив, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

За словами Айвараса Абромавичуса, Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

«Протягом року Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора «Укртрансаміаку»... Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенкові, тиснув на призначення в «Держзовнішінформі», підприємствах порошкової металургії, Національному агентстві з акредитації України. Кульмінацією цього кадрового свавілля і прагнення повністю підпорядкувати собі потоки стало бажання мати «власного» заступника міністра в Мінекономіки, який відповідав би за «Нафтогаз» та інші державні підприємства», – ідеться в заяві Абромавичуса, поширеній на сайті Мінекономіки.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG