Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко: у «Блоці Порошенка» обговорюють кандидатуру Ковальчука на посаду міністра економіки


Ігор Кононенко
Ігор Кононенко

Перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявляє, що у фракції обговорюють кандидатуру Віталія Ковальчука на посаду першого віце-прем’єра – міністра економіки.

«Ми озвучили перелік кандидатур, які нині обговорюють у нашій фракції. І ми пропонуємо обговорити їх у коаліції, там також є пропозиції щодо міністра економіки», – сказав він.

На уточнювальне запитання, хто може замінити Абромавичуса на посаді міністра економіки, Кононенко відповів:

«Є пропозиція на посаду першого віце-прем’єра – міністра економіки розглянути Віталія Ковальчука. Це звучало всередині нашої фракції».

Напередодні видання «Українська правда» оприлюднило інформацію, яку надав народний депутат з «Блоку Порошенка» Сергій Лещенко, про можливих кандидатів від фракції в уряд. На посади в уряді нібито претендують: Олексій Гончаренко – міністр охорони здоров’я; Гліб Загорій – керівник Мінекології; Тарас Кутовий – керівник МінАПК; Павло Рябікін – керівник Мінінфраструктури; Віталій Ковальчук – перший віце-прем’єр; Євген Нищук – міністр культури; Ольга Бєлькова – віце-прем’єр з євроінтеграції; Олександр Співаковський – міністр освіти.

Після цього лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що оприлюднені прізвища кандидатів на посади міністрів в уряд є не остаточними і не затвердженими.

Сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив про те, що подає у відставку з посади міністра.

XS
SM
MD
LG