Доступність посилання

ТОП новини

Близько 12 тисяч поліцейських працюватимуть у малих містах і селах України – Аваков


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (©Shutterstock)
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в рамках впровадження в Україні роботи відділів поліції на місцях у малих і середніх містах, а також селах працюватиме близько 12 тисяч поліцейських. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, впроваджувати новий принцип організації роботи районних відділів і відділень поліції будуть спочатку у Київській, Харківській і Львівській областях.

«Починаємо з Київської області. Всього вже сьогодні на патрулювання малих міст і сіл Київської області вийшли 83 нових групи в 11 територіальних відділах Київської області. Далі поліцейські вийдуть з кабінетів на вулиці у всіх 430 малих і середніх містах, 880 селах і 28 тисячах селищ України, в яких проживає 24 мільйони чоловік – половина країни. За нашими розрахунками, всього буде сформовано 1476 груп швидкого реагування, в яких будуть задіяні 12 тисяч підготовлених поліцейських, навчених і здатних надати кваліфіковану допомогу», – повідомив Аваков.

За словами міністра, проведений у 5 областях країни експеримент з роботи у сільській місцевості показав, що час прибуття оперативної групи на виклик у містах скорочується з 15-20 хвилин до 7, а в селі – від 1-2 годин до 20 хвилин.

На початку листопада минулого року набрав чинності закон про національну поліцію, який ліквідував стару міліцію. Відповідно до норм закону, до складу поліції увійшли підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG